Veilig online handel platform

image
1.

Veilig online handelen

Veilig online handelen op Markttrading.eu Bij Markttrading willen wij graag dat je goed, plezierig en veilig kunt online handelen. Op basis van onze en overige online platform ervaringen en samen met de Politie zijn er vier simpele stappen en punten voor jou hieronder beschreven om veilig te handelen. Gelukkig hebben de meeste (ver)kopers op Markttrading.eu goede bedoelingen. Echter zijn er helaas enkele mensen die proberen om misbruik te maken van ons online platform en van jouw vertrouwen als bezoeker/gebruiker van Markttrading.eu. Oplichting wordt door Markttrading.eu met alle mogelijke inzet bestreden! Bijvoorbeeld met veilige contactmogelijkheden en door de gegevens die wij vragen bij het registreren op Markttrading. Daarnaast blijft het gebruiken van gezond verstand erg belangrijk en kun je vaak al een hoop narigheid voorkomen.

Registreren
image
image
2.

Blijf Kritisch

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat vaak ook zo. Vraag bijvoorbeeld naar de herkomst en de reden van verkoop.

Bekijk aanbod
3.

Gebruik Markttrading berichten om te communiceren

Laat vragen en biedingen via Berichten verlopen. Zo heb je gemaakte afspraken altijd bij de hand. Mensen met slechte bedoelingen willen zo min mogelijk sporen achterlaten en proberen onderling contact buiten Markttrading.eu om te houden, zoals bijvoorbeeld via Whatsapp.

Registreer
image
image
4.

Maak duidelijke afspraken over de betaling & levering

Indien je het product wilt verzenden, maak duidelijke afspraken en zorg altijd voor een track & trace code. Wil je het product niet verzenden? Spreek in dat geval af op een vertrouwde plaats. Dat kan een openbare gelegenheid zijn zoals een winkelcentrum, café of een bibliotheek. Kies bij de overdracht voor een tijdstip overdag en neem iemand mee die je kan geruststellen.

Voorwaardes
5.

Aangifte bij de Politie

In het geval dat de transactie toch is misgegaan en je bent opgelicht, raden wij je aan te allen tijde hiervan aangifte te doen bij de politie. Een deel van de aangifte komt ook bij Markttrading terecht, zodat wij preventieve maatregelen kunnen nemen. Daarnaast zullen wij de politie alle gegevens verstrekken die zij van belang achten om jouw aangifte te behandelen.,

Doe aangifte
image